Selecteer een pagina

Het onderwijs van Jezus (1)

‘Ik verzeker jullie: wie niet als een kind het koninkrijk van God ontvangt, zal er zeker niet binnengaan.’ (Marc.10:15)

Jezus sprak veel over het Koninkrijk dat een mens moet ‘binnengaan’. Als een kind moet je het ontvangen. Anders zul je er zeker niet binnengaan.
Wat is het ‘Koninkrijk’ precies? Het is geen gebied. Je kunt ‘koninkrijk’ vaak beter vertalen met ‘koningschap’ of ‘heerschappij’. De duivel wil je in zijn greep houden. Jezus zou hem z’n bevoegdheid afpakken en Gods goedheid en de Heilige Geest voor ieder die gelooft, verdienen. Dat is gelukt, door Zijn dood aan het kruis voor jouw en mijn zonden. Een zonder zonde-mens komt de plek in nemen van anderen. Zijn liefde telt voor God zwaarder dan jouw zonden.
De duivel wil de baas zijn in de levens van mensen. Hij wil dat het kwaad zich nestelt in je leven en dat lukt hem ook. Bij ieder mens. Jezus wil het kwaad uit je leven weg halen en een andere gezindheid en koers in je leven brengen. Gods Geest ín je, Gods goedheid ín je. Gods liefde in jou.
Zo zul je het koninkrijk van God gaan zien, en kunnen binnengaan. Binnengaan houdt in, dat je Gods doel met jouw leven wilt behalen. Je moet het onderwijs van Jezus en Zijn dood aan het kruis voor jou ontvangen. Je eigen slechte dingen opgeven, en je door God laten leiden.
Mensen gaan het Koninkrijk van God binnen als ze bereid zijn te ontvangen wat God hen in genade wil geven, zonder daar zelf iets tegenover te kunnen stellen. Dit is de boodschap van Jezus en van alle apostelen. Wees Hem daar elke dag dankbaar voor.
Fijne dag!
Arend

https://www.youtube.com/watch?v=Zz3FKiuGGTA
(Het Onze Vader gezongen, begeleiding Sonata Opus VI – Mendelssohn Bartholdy)