Selecteer een pagina

Wil je iets bereiken in het leven, dan moet je daarvoor offers brengen. Echt succes kost je ‘bloed, zweet en tranen’. Je kunt er mentaal behoorlijk aan onderdoor gaan. En ook je verhouding tot anderen kan er onder lijden. In de wereld om ons heen lijkt succes boeken heel gemakkelijk. Maar je krijgt niet zomaar bekendheid. Dat anderen bekend worden, kan zomaar jouw verlangen prikkelen om óók beroemd te zijn.

Jezus werd wereldberoemd, maar om een ander soort inspanning dan de meesten. Hij offerde Zijn leven op voor jou en ieder die gelooft. Wie in Hem gelooft, zal eeuwig leven! Zo denkt God er voortaan over. Daarvoor dankbaar zijn is het enige wat nog écht belangrijk is. Jesaja heeft al gezegd waarom de Messias beroemd zou worden. ‘Hij droeg de schuld van velen en nam het voor zondaars op. Hij gaf zijn leven prijs aan de dood en liet zich tot de zondaars rekenen. Daarom kende God Hem de hoogste plaats toe.’

Jezus bracht het offer dat jou vergeving oplevert. Nu al en ook wanneer je eenmaal voor God komt te staan. Hoe laat jij aan Hem je waardering zien voor wat Hij deed? Breng het offer van je leven voor Hem. En kom ervoor uit, dat je Jezus lief hebt en volgt.

Fijne dag!

Arend

(Only Jesus – Casting Crowns)

Dit lied verwoordt heel mooi dat wie gelooft zich niet druk maakt over de vraag of mensen je nog zullen herinneren straks. ‘I do not care if people will remember me. Only Jesus’.

Alleen de naam van Jezus is belangrijk voor mensen om te onthouden. ‘Jesus is the only name to remember’. Met Hem verdwaal je niet meer in deze wereld.